JAPONSKA KULINARIČNA DELAVNICA

Ste pripravljeni na nekaj kulinarične eksotike? Na japonski kulinarični delavnici se bomo tri ure družili z mojstrom, ki vas bo podučil o tehnikah, ki so potrebne za izdelavo popolnega sušija in drugih japonskih specialitet. Pred okušanjem bomo jedi umetniško umestili na krožnik. Na delavnici bomo uporabili najbolj kvalitetne sestavine: lokalno zelenjavo, surove ribe vrhunske kvalitete, wasabi japonski hren, nori alge, itd. Japonska in njena kultura hrane nas bosta osvojili za vedno!

Kaj lahko ustvarjamo?

-Edamame

Najbolj značilna hrana japonskih pubov “izakaya” – mlada soja, ki še ni dozorela. Edamame bomo pokuhali v slanem kropu in postregli s piranskim solnim cvetom.

-Soba

Žitarica, ki se uspešno vrača nazaj na naše mize. Japonci raje naredijo “sepuko” kot da bi morali živeti brez slastnih in zdravih ajdovih rezancev. Pripravili bomo osnovno temno juho, narezali zelenjavo in dodali piščančka z oglja, govedino ali pa samo zelenjavo.

-Teriyaki

Najbolj znana japonska omaka, ki se prilega k različnim živilom. V našem primeru jo bomo pripravili skupaj s piščančjimi perutničkami in jo posebej začinili s svežim ingverjem.

-Sushi

več na samem dogodku, obeta se lep primerek lososa 🙂

acies1900kultb_jap3

-Miso juha

Kraljica vseh juh in zlato pravilo ob skoraj vsakem obedu japoncev. Posebej ob sushiju. Seznanili se bomo z osnovo japonske kulinarike, ki bo vodila naprej v pripravo slastne miso juhe s tofujem,porom in wakami algami.

 -Redbean icecream

Tradicionalna sladica japoncev, ki si jo lahko pripravimo tudi doma.

 acies1900kultb_jap

Cena programa: 50€ + DDV na osebo vključuje

aperitiv (japonski whisky)
bogat izbor mesa (in ali rib), zelenjave in prilog
voden program s strani mojsta japonske kuhinje
ozvočenje z glasbo
ugodne cene pijače
neomejeno trajanje zabave

 

Za tanko narezano zelenjavo na dogodku skrbi Oster rob.
Za tanko narezano zelenjavo na dogodku skrbi Oster rob.