LARP

Igrifikacija je splošen trend v razvoju kadrov (Gamification in HR). In če je igrifikacija torta, potem je  izobraževalni LARP (t.i. eduLARP) češnja na tej torti.  Kaj je pravzaprav EduLARP?

– igra, ki nosi okvirno zgodbo nekega fiktivnega sveta, ki je relevanten za sporočilo in cilje izobraževalnega dogodka.
– igra, ki poteka v živo, na intimni lokaciji, z interakcijo posameznikov v skupini.
– igra, pri kateri so udeleženci  večino časa “v karakterju” in zasledujejo cilje “fiktivnega sveta”.
– igra, ki jo usmerjajo t.i. gamemasterji, ki odločajo na podlagi pravil in participativnega odločanja.

EduLARP lahko traja od nekaj ur do dneva in pol (izjemoma tudi več) ter vsebuje delavnico za pripravo, igro samo (LARP) in de-briefing. EduLARP lahko uporabimo kot ocenjevalni center ali metodo za razvoj specifičnih kompetenc (od prodaje do vodenja).

Ekipa Team Building Lab, v sodelovanju z zunanjimi partnerji, izvaja (edu)LARPe na vseh področjih organizacijskega življenja. Najbolj priljubljeni (edu)LARPi so:

THE GRAND SPEAKEASY MAFIA GAME (LARP/MURDER MYSTERY)

IGRA, VEČERJA IN ZABAVA V SLOGU RJOVEČIH DVAJSETIH Piše se leto 1929. Pred 9 leti je bila uvedena prohibicija, zakonska ureditev, ki prepoveduje proizvodnjo, trgovanje in javno uporabo alkoholnih pijač. Prekletstvo za nekatere, raj za organizirani kriminal. Znašli ste se na bojnem polju mafijskih družin. The Grand Speakeasy je doživljajski program, ki ga izvajamo v … Preberi več THE GRAND SPEAKEASY MAFIA GAME (LARP/MURDER MYSTERY)
Read More »

PREŽIVELI - (EDU)LARP

Št. igralcev: do 30 Trajanje: 4h, skupaj z uvodom, igro, debriefingom Fokus: razvoj kompetenc argumentiranja, prepričevanja, prodaje, usklajevanja, razreševanja konfliktov Opis: zgodba prikazuje preživele v prvih post-apokaliptičnih urah, nastanjene v podzemnem zaklonišču. Med njimi so predsednik vlade, priznani zgodovinar, zdravnik in nekaj ‘navadnih’ ljudi, tudi otroci. V kritičnem trenutku izvedo, da bo zaloga kisika v … Preberi več PREŽIVELI – (EDU)LARP
Read More »

KUBANSKA JEDRSKA KRIZA - (EDU)LARP

Avtor: Krzysztof M. Chmielewski (PL) Trajanje: 5 ur Št. igralcev: 12 Fokus: trening kompetenc voditeljstva v timu, notranjih in zunanjih pogajanj Opis: Hladna vojna. Sovjeti in Američani so na višku jedrskega oboroževanja. Ameriška obveščevalna služba je v Atlantiku odkrila sovjetsko jedrsko podmornico, za katere trdijo,  da jih v Atlaniku ni. Američani uvedejo embargo na Kubo, … Preberi več KUBANSKA JEDRSKA KRIZA – (EDU)LARP
Read More »