KULINARIČNA DELAVNICA: V SLUŽBO Z ZDRAVO MALICO!

” Najlepša hvala za včerajšnje razvajanje! Bilo je top in niti predstavljala si nisem, da bo izpadlo tako super.” Barbara Moškon, pomočnica direktorja, IC-Elektronika d.o.o.

Dejstvo je, da se na delovnem mestu pogosto prehranjujemo nezdravo, posegamo po hitro dostopnih in kaloričnih prigrizkih, ali preprosto ves dan ne jemo nič. Obe od opisanih prehranjevalnih navad nista optimalni za zdravje, dobro počutje in produktivnost.

Ekipa Potujoče kuhne Orehovega gaja meni, da so izobraževanja o uravnoteženi in redni prehrani na delovnem mestu nujna oblika promocije zdravega živjenja. Na zabavni interaktivni in izobraževalni kulinarični delavnici bomo skupaj pripravili zdrave obroke, ki zahtevajo največ 15 minut časa za pripravo, so sveža in zdrava alternativa sendvičem in hrani iz menze, hkrati pa nas zaradi uravnoteženosti napolnijo z energijo in dajo novega zagona. Pokličite nas in skupaj bomo dokazali, da je zdrava prehrana na delovnem »MALA MALCA«!

PREDNOSTI ZDRAVE MALCE:

  • Le 15 minut priprave
  • Zdravo in uravnoteženo
  • Povečanje energije
  • Za večjo produktivnost
  • Boljše počutje
  • Kreirajte svojo skrivno recepturo!

Pokazali vam bomo tudi, kako lahko malico na očem zelo všečen način shranite. Predstavili vam bomo namreč naš koncept »Malca v kozarcu«, ki je oblika oblika zdravega in naravi prijaznega shranjevanja, saj se v celoti izognemo plastični embalaži.

Delavnica je sestavljena iz:

  • Kratkega uvoda o uravnoteženi prehrani
  • Priprava jedilnika pri določenih zdravstvenih težavah (adrenalna iztrošenost, težave s hormonskim neravnovesjem, pomanjkanje železa, alternativne oblike maščob in beljakovin in zdravih ogljikovih hidratov) in glede na aktivnost posameznika
  • Priprava smuthijev za zdrav začetek dneva
  • Priprava solate v kozarcu
  • Priprava zdravega prigrizka

Delavnico lahko izvedemo na zelo osnovnem ali poglobljenem nivoju, odvisno od vaših želja oziroma od vedoželjnosti vaših zaposlenih.

OSNOVNI PODATKI

Tip programa: kulinarična delavnica na temo zdrave prehrane

Število udeležencev: 10 do100

Trajanje: 90 minut za osnovni program, 180 minut za daljši program

Lokacija: vaša sejna soba, številne lokacije po Sloveniji (tudi v Orehovem gaju)

Prostorske zahteve: 40 do 200m2 prostora

Fizična zahtevnost: 1 od 5

Učinki programa: zabava, znanje, povezovanje

Idealna ciljna skupina:

Program je primeren za širšo javnost, še posebej pa za:

  • Podjetja, ki aktivno delajo na promociji zdravja na delovnem mestu
  • Ekipe, ki se želijo med zabavo naučiti kaj koristnega
  • Pretežno ženske ekipe